رئیس کمیته فقهی سازمان بورس معتقد است که در وقف دسته جمعی فروپاشی و بی‌حاصلی برای موقوفه ایجاد نمی‌شود.
 
 به گزارش راسخون به نقل از پایگاه اطلاع رسانی امینانه، حجت‌الاسلام موسویان، رئیس کمیته فقهی سازمان بورس بیان کرد: در موقوفه‌های امیر‌المومنین(علیه السلام) این شرط را می‌بینیم که به امام‌حسن(علیه السلام) وصیت می‌فرمودند، اگر موقوفه‌ای کارایی خود را از دست داد یا کارآیی آن کاهش یافت، آن را تغییر دهند و دوباره وقف کنند. اما در طول تاریخ این شرط را کمتر می‌بینیم. در حالی که در وقف جمعی با دقت بیشتر انجام می‌شود و فروپاشی و بی‌حاصلی برای موقوفه ایجاد نمی‌شود.
 
وی در مقایسه ویژگی‌های طرح «اوراق وقف» و وقف به شکل سنتی، اظهار کرد: وقف به شکل سنتی در سیره ائمه‌اطهار(ع) بوده است و نوعی از آن نیز به شکل عملیاتی در طول تاریخ شکل گرفته است. در اهداف وقفی که در سیره ائمه مشاهده می‌شود باید به هدف خیرخواهانه، اشاره کرد. آن بزرگواران با وقف بخشی از اموال خود، منافعی را متوجه اجتماع می‌کردند.
 
حجت‌الاسلام موسویان ادامه داد: در اوراق وقفی نیز این هدف به شکل خیلی برجسته دیده می‌شود. در وقف به شکل سنتی البته هدف در بیشتر مواقع همین بوده است اما نمونه‌هایی نیز وجود دارد که موقوفه خیلی کاربرد نداشته است. برای نمونه وقف مالی برای خرید شمع برای حرم مطهر ائمه(ع)، شاید زمانی کاربرد داشته است اما واقف نتوانسته به نوعی مال خود را وقف کند که منافع آن محدود نشود و به شکلی درآمده است که امروز هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌شود. اما طرح اوراق وقف از این نقطه ضعف بری است و منافع آن برای همیشه در اختیار جامعه آن هم به شکل بسیار کاربردی قرار می‌گیرد.
/2759/